Thinkware dashcamera’s bieden veel meer dan alleen het opnemen van beelden tijdens het rijden. Hier zijn 12 redenen om een Thinkware Dash Cam te hebben:

 1. Verbeter uw rijgedrag

Het hebben van een dashcamera kan uw rijgedrag verbeteren. Ik heb een gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij bezocht die tot 15% korting op uw verzekering biedt als u een dashcamera op uw auto laat monteren. Dit volgde op hun ervaring dat slechts 1% van hun klanten met gemonteerde dashcamera’s in gebreke bleven, vergeleken met 50% die dat niet deden. Het voordeel voor de verzekeraar is dat er niet alleen minder kans is dat hun klanten verantwoordelijk zijn voor ongelukken, maar dat er ook videobewijs is dat helpt om te voorkomen dat de advocaten betrokken raken. Zodra de fout niet duidelijk is, volgt een langdurige en kostbare juridische strijd. Ik weet uit bittere ervaring als taxichauffeur de auto van mijn vrouw raakte en er volgde een juridische procedure van 18 maanden. Wat het nog erger maakte was dat de politieagent die het incident bijwoonde op 8 van de 10 punten loog die hij in zijn rapport plaatste. Geen van de ooggetuigen wilde er ook maar iets mee te maken hebben. Dit is niet de eerste keer dat er sprake is van onbekwaamheid van de politie (beleefdheid) waarvan ik me bewust ben. Er was een achtervolging door de politie, en verschillende voertuigen raakten beschadigd. Toen het blauwlicht koper op de plaats delict verscheen, verzekerde hij de slachtoffers dat er voor hen zou worden gezorgd. Later had hij plotseling geheugenverlies, ongetwijfeld onder druk van zijn superieuren. De hele zaak ging naar de rechtbank en gelukkig kregen de slachtoffers eindelijk een schadevergoeding. Dat proces zou zo veel soepeler zijn verlopen als er dashcamera’s waren geweest. Het enige bewijs waarop je kunt vertrouwen is je eigen dashcamera’s.

 1. Verhoging van het snelheidsbewustzijn

We kennen allemaal de slogan “speedkills”. Het is niet alleen dodelijk, maar het is ook potentieel slecht nieuws voor je rijbewijs en je portemonnee. Alle Thinkware-camera’s hebben “flitspaal”-waarschuwingen wanneer ze zijn uitgerust met een interne of aparte GPS-antenne. Dit zijn onder andere snelheid, rood licht, gemiddelde snelheid en mobiele camerawaarschuwingen. De database wordt één keer per maand gratis bijgewerkt, hetzij door het kopiëren van de laatste gegevens naar de SD-kaart, hetzij door het updaten van de gegevens via de smartphone-app. In al die 8 jaar dat ik voor Thinkware heb gewerkt, heb ik geen snelheidskaartje gehad.

 1. Het bestrijden van de bumperklevende gewoonte

Ik leerde hoe lang het duurt om een voertuig tot stilstand te brengen in mijn jeugd, toen ik achterin een stilstaand voertuig ging staan dat in het begin van de A1 in Hatfield op de buitenste rijstrook tot stilstand was gekomen. Het voertuig dat ik volgde, bewoog zich in de binnenste rijstrook waardoor het stilstaande voertuig bloot kwam te liggen, dus ik was niet aan het bumperkleven, maar als ik niet zo dichtbij was geweest, zou ik op tijd zijn gestopt. De sleepbeugel van de auto doorboorde mijn radiateur en dat was het einde van mijn auto. Slechts een paar weken daarvoor was ik achteraan in een meervoudige aanrijding bij verkeerslichten terechtgekomen, terwijl ik mijn catamaran sleepte. Twee keer gebeten, drie keer verlegen zoals ze zeggen. Eén op de acht verkeersslachtoffers is het gevolg van bumperkleven, dus het is een reëel probleem. Wanneer je een 2CH-camera hebt met zowel naar voren als naar achteren gerichte camera’s, kun je het bewijs opnemen en uploaden naar de rechtshandhaving, als je bereid bent om te getuigen. Niet alleen dat, twee derde van de Thinkware-camera’s zijn uitgerust met waarschuwingen voor voorwaartse botsingen. Als u deze hoort, betekent dit dat u te dichtbij komt en zich moet terugtrekken. Dit zal nog belangrijker worden voor uw portemonnee, aangezien de politie in de Midlands nieuwe camera’s aan het testen is die de gaten tussen de voertuigen in de gaten houden. Ze hebben 26.000 chauffeurs gevangen in twee maanden, gemiddeld 400 per dag. Dat resulteert in een minimum van £100 boete en 3 strafpunten.

 1. Bescherming van uw rug

Op één na ondersteunen alle Thinkware’s dashcamera’s de connectiviteit van de achterste camera’s, inclusief de M1 motorcamera. Er zijn zelfs camera’s die buiten de cabine kunnen worden gemonteerd, voor voertuigen die geen achterruit hebben. Deze hebben ook infrarode LED’s die het gebied vlak ervoor verlichten. Dit is handig wanneer u ‘s nachts parkeert, met camera’s die clips opnemen als gevolg van bewegingsdetectie of impactdetectie, of in de modus voor tijdsverloopopnames. Minstens 80% van de camera’s die we verkopen zijn uitgerust met een achteruitrijcamera, wat zinvol is omdat het gevaar overal om ons heen op de loer ligt en niet alleen vlak voor ons. Nu zijn incidenten niet per se ongelukken. Er is een fenomeen dat “crash for cash” wordt genoemd en de borstel van mijn vrouw met een taxichauffeur werd als zodanig geïdentificeerd door de verliescorrectie. Mensen kunnen in het verkeer terug in je auto stappen en het dan aan jou wijten. Er zijn ook gevallen bekend van mensen die op motorkappen springen of een fiets voor je auto gooien en dan beweren dat je ze hebt neergeslagen. Dan zijn er nog de meer geavanceerde zwendelpraktijken waarbij oplichters in teams werken. Ze maken dan een klein incident en nemen de auto later mee en rijden hem tegen een muur, om de schade te accentueren en dan beweren ze dat de auto vol zat met passagiers, die allemaal claimen dat ze whiplash hebben gehad.

 1. Waarschuwing voor vermoeidheid van de bestuurder

Zorg ervoor dat u regelmatig pauzes neemt op lange reizen, om het cafeïnegehalte te verhogen. Als je achter het stuur in slaap valt zijn de gevolgen fataal, omdat er geen ontwijkende actie wordt ondernomen en de resulterende botsing op volle snelheid zal plaatsvinden. Veel van Thinkware’s camera’s ondersteunen waarschuwingen voor het verlaten van de rijstrook, wat een klikkend geluid is wanneer u van de ene rijstrook naar de andere gaat. Ik reisde een paar jaar geleden op een Duitse autobahn op een zeer hete dag. Het verkeer was behoorlijk druk, en ik dreef weg en werd wakker tussen de rijstroken door en op slechts 10 meter afstand van de achterkant van een camper. Ik ben ervan overtuigd dat de waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook zijn werk heeft gedaan en mijn leven heeft gered.

 1. Bescherming tijdens het parkeren

Alle Thinkware-dashnokken ondersteunen de parkeerstand wanneer ze met een harde draadkabel worden geïnstalleerd. Tijdens de lockdown werd een van mijn auto’s geraakt door een dame die haar schoolloopje deed, ongetwijfeld afgeleid door de twee kinderen die op de achterbank aan het vechten waren. Ik had de auto geparkeerd in de layby tegenover mijn huis en had de spaarstand niet aangezet, ondanks dat ik wist dat de auto een tijdje niet gebruikt zou worden, liet ik hem achter in de tijdsverloopstand, die een paar dagen duurde. Als ik het had omgeschakeld naar de economy mode, waarbij ik na een impact 20 seconden clips had opgenomen, zou ik de hit hebben vastgelegd en vijf dagen na het verlaten van de site hebben gelopen. Gelukkig heeft mijn Ringbewakingssysteem van mijn huis de tijdsverloopbeelden vastgelegd en het voertuig geïdentificeerd als een grijze Land Rover Discovery. Die informatie, gecombineerd met wat recherchewerk en hulp van de politie, resulteerde in de identificatie van het voertuig en de besparing van mijn eigen risico en geen schadebonus.

 1. Bewaking van het voertuig op afstand

De topklasse Thinkware-camera’s ondersteunen de internetverbinding met de Thinkware Cloud via een WiFi-hotspot, een gratis dienst die in de prijs van de camera is inbegrepen. Deze connectiviteit kan via de eigen hotspot van het voertuig, via een smartphone of via een MiFi. Aangezien de hotspot van het voertuig wordt uitgeschakeld wanneer het geparkeerd is en u uw telefoon meeneemt, maakt de MiFi-optie connectiviteit in de parkeermodus mogelijk, om botswaarschuwingen te ontvangen en zelfs om op afstand live te kunnen stomen met de top van de U1000. Er zijn ook functies zoals het kunnen lokaliseren van het voertuig en het krijgen van geofencing breach alerts.

 1. Bescherming van familieleden

Krijg een dashcamera voor zowel uw gezinsleden als uzelf, want er zijn verzekeringsvoordelen. Ik heb ervoor gezorgd dat mijn zonen dashcamera’s hebben, evenals mijn vrouw, na haar ongeluk met een taxi. Als u deze stap verder zet, kunnen Thinkware Cloud aangesloten camera’s een videoclip uploaden en een waarschuwing sturen na een grote impact. Er zijn meerdere logins mogelijk, zodat meerdere smartphones deze waarschuwingen kunnen ontvangen. Dit kan helpen met gemoedsrust voor iedereen.

 1. Het verzachten van de verleidingen van de weg woede

We zijn niet onszelf als we achter het stuur van een auto stappen, wat een potentieel dodelijk wapen is. Als we eerst leren rijden, zijn we ons zeer bewust van de mogelijke gevaren, maar we raken overmoedig van de ervaring en nemen dan de rol van de wetshandhaving op ons. Mijn vrouw zal me daar vaak aan herinneren met de quip, “nu dan Mr. Politieman”! Dit kan soms oververhit raken met extreme gevallen van woedende bestuurders die andere auto’s rammen en zelfs op de motorkap springen en met hun vuist de voorruit verbrijzelen. In mijn jeugd liet ik een chauffeur van een busje stoppen en duwde dan mijn deur in me terwijl ik mijn bril van mijn gezicht klopte. De politie wilde het niet weten in die tijd, nam mijn verklaring op en deed er vervolgens niets aan. Dat is een andere zaak tegenwoordig met de back-up van dashcamera’s.

 1. Afleiding in het verkeer

Als we in het verkeer kruipen is het erg verleidelijk om dingen achter het stuur te doen die we niet zouden moeten doen. Dit zijn onder andere het veranderen van muzieknummers, sms’en, het vasthouden van de telefoon, het doen van je make-up en het eten en drinken. Deze kunnen een boete van £100 en drie strafpunten opleveren. Je zou verbaasd zijn hoe ver weg deze indiscreties kunnen worden waargenomen. Mocht u echter van gedachten veranderen, dan ondersteunen de meeste van onze dashcamera’s de FVDW (Forward Vehicle Departure Warning). Dit kan onze blozen redden als we niet merken dat het voertuig voor ons wegrijdt, wat een piepend geluid oplevert voor een veel ruwer geluid van de claxon van het voertuig achter je.

 1. Beleefdheid en vergeving aan andere weggebruikers

Als we door andere chauffeurs worden versneden, kunnen we erg overstuur raken. Die boosheid heeft echter alleen invloed op onze eigen bloeddruk, wat ook afbreuk kan doen aan ons eigen gedrag. Zet je gewoon in de schoenen van de overtreder en geef hem of haar het voordeel van de twijfel en vergeef hem of haar, want ik weet zeker dat we allemaal fouten hebben gemaakt. Dan voel je je meteen beter. Als je niet kunt vergeven en vergeten, als het incident echt verwerpelijk is, kun je je beelden altijd aan de politie voorleggen als je bereid bent om te getuigen. De meeste politiekorpsen hebben nu die uploadcapaciteit en veel zaken worden opgevolgd.

 1. Kijkend naar de toekomst

Dashcams worden steeds beter en Thinkware heeft nu in veel landen in het Verre Oosten cellulaire connectiviteit via LTE-, LTE-M- en NB-IVO-netwerken. In het eerste kwartaal van 2021 introduceren we een LTE-camera in Europa die het beschermingsniveau nog verder zal verhogen. Let op deze ruimte.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.