Als het gaat om het aandrijven van uw dashcamera, zijn er keuzes te maken afhankelijk van de omstandigheden en eisen.

Plug and Play – hier sluit u de voedingskabel aan op de accessoire-aansluiting van het voertuig. Het voordeel is dat het eenvoudig en doe-het-zelf is, maar het nadeel is dat de camera niet weet wanneer de motor is uitgeschakeld en dus niet in de parkeerstand kan schakelen. De meeste auto’s schakelen hun accessoire-aansluitingen uit zodat de camera wordt uitgeschakeld, maar voor de auto’s die dat niet doen, gaat de opname van de lus van de camera door, waardoor de beelden om de 1 à 2 uur worden overschreven en de batterij van de auto uiteindelijk leegloopt.

OBD II-kabel – Dit is een plug-and-play optie en sluit aan op het onderhoudsstopcontact onder het dashboard. Hier weet de camera wanneer de motor is uitgeschakeld en dit maakt het mogelijk om de opties voor de parkeerstand te activeren, waaronder een spanningsonderbreking ter bescherming van de autoaccu. Het nadeel is dat de connector onder het dashboard wellicht niet handig is geplaatst.

Hardwire-kabel – dit is de meest voorkomende manier waarop Thinkware-dashcamera’s van stroom worden voorzien, omdat het de parkeerstand mogelijk maakt. Het vereist echter wel aansluiting op de zekeringkast van het voertuig, dus vereist technische kennis. De meeste mensen kiezen voor een professionele installateur, vooral omdat de meeste mensen kiezen voor een opstelling van de voor- en achtercamera’s, waarvoor ook een kabel tussen de twee camera’s moet worden aangelegd.

Plug & Play iVolt mini – dit is een reservebatterij die wordt aangesloten op de accessoire-aansluiting. Er is dus geen professionele installateur nodig, maar u moet wel een geschikte locatie vinden om de batterij te lokaliseren. Het product neemt de voeding van de camera over wanneer de accessoire-aansluiting wordt uitgeschakeld en schakelt de camera ook in de parkeerstand.

Hardwire iVolt mini – hiervoor is aansluiting op de zekeringkast nodig en wordt de camera geïsoleerd van de voertuigaccu, waardoor de camera wordt gevoed als de motor wordt uitgeschakeld en de parkeermodus wordt in- en uitgeschakeld. Dit zorgt voor een redelijke duur van de parkeermodus wanneer de voertuigen niet zo vaak worden gebruikt, omdat de reservebatterij veel sneller wordt opgeladen dan de autobatterij.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.