De temperatuur in een auto kan in de zomer erg hoog oplopen als een auto geparkeerd staat, met de heetste plek achter de achteruitkijkspiegel, en dat is precies waar je een Dash Cam het beste kunt monteren.

Nu is niet alleen de omgeving heet, maar de camera genereert ook zijn eigen warmte, zodat het zelfs op een koude dag te heet kan zijn om aan te raken. Stel je voor hoe heet de camera wordt op een zonnige dag in een afgesloten auto. Het kan zo heet worden dat het gevaar bestaat dat de lens vervormd raakt, dus elke Thinkware camera heeft een thermische uitschakeling als de omstandigheden te heet worden.

Vroeger gebruikten Dash Cam’s herlaadbare batterijen als stroomvoorziening, mocht de stroom van het voertuig uitvallen bij een botsing. Omdat de camera’s 24/7 aan het werk waren, zouden ze zeer hoge temperaturen ervaren en helaas zijn oplaadbare batterijen niet vriendelijk tegen constant opladen terwijl ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen. Als gevolg hiervan was er een hoog uitvalpercentage. Om dit probleem op te lossen, gebruikt Thinkware supercondensatoren om de batterij te back-uppen.

In summary, if you want a reliable camera with parking mode functionality, don’t get one with a rechargeable battery, many usually fail and just outside the warranty period.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.