Ik leerde autorijden in een Mini 850 en de snelheidslimiet op A-wegen en de maximumsnelheid van de auto waren hetzelfde, namelijk 70 mph. Ik kon daarom overal de stad uit reizen zonder een snelkaart te riskeren; pedaal op het metaal zoals ze zeggen. Als er een voertuig voor stond, moest het worden ingehaald.

Dat was echter in de jaren 70 en sindsdien zijn de wegen drukker geworden en zijn er overal flitsers, om nog maar te zwijgen van de vreemde mobiele flitser.

Lockdown heeft dat echter allemaal veranderd en veel chauffeurs hebben geprofiteerd van de stille wegen om te zien waartoe hun voertuig werkelijk in staat is. De politie van Met heeft melding gemaakt van een toename van 71% van de chauffeurs die tijdens een lockdown in Londen zijn betrapt op te hard rijden. De hoogste snelheden tijdens de lockdown waren:

  • 163mph op een weg van 70mph
  • 134mph op een weg van 40mph
  • 110 mph op een weg van 30 mph
  • 73mph op een weg van 20mph

Uit de meest recente cijfers blijkt dat West Yorkshire met 181.864 het hoogste aantal snelheidsovertredingen in het VK heeft, gevolgd door Avon en Somerset (159.210) en Thames Valley (145.447).

De BBC meldt dat de Met Police, volgens een verzoek van Freedom of Information (FOI), ingediend door het persbureau PA, 3.282 verkeersovertredingsverslagen heeft afgegeven aan bestuurders waarvan wordt vermoed dat ze de limiet in april hebben overschreden, vergeleken met 1.922 in april 2019. De camera’s langs de weg in Londen vingen in april 2020 nog eens 14.736 mensen op – de eerste volledige maand van afsluiting.

Dus om het risico te beperken, kunnen Thinkware Dash Cams op twee fronten helpen: het eerste is om u te beschermen bij een grotere kans op een incident, en ten tweede om u flitspaalwaarschuwingen te geven om u weer op aarde te brengen als de lege wegen uw snelheid kruipt per ongeluk omhoog.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.