Wanneer je voor het eerst een dashcam krijgt en de snelweg afrijdt, verschijnt er steevast een voertuig een paar meter achter je achterbumper terwijl je geleidelijk auto’s op de middelste rijstrook inhaalt. Je vraagt je meteen af: “Waarom staat er geen camera achter me?”.

Bij de lancering van de ‘Don’t be a Space Invader’-campagne van Highways England, rapporteerde hun enquête dat 9 van de 10 mensen zeiden dat ze een bumperkleven hadden en 1 op de 4 gaf toe dat ze anderen in de drie voorgaande maanden hadden gepatcht. Ze zeggen verder dat 1 op de 8 ernstige ongevallen wordt veroorzaakt door bumperkleven en dat jaarlijks meer dan 100 mensen worden gedood of ernstig gewond raken.

De politie is nu bereid dashcambeelden te accepteren en overtreders te vervolgen. Om de overtredende partij vast te leggen, moet je een camera aan de achterkant hebben.

Naast bumperkleven gebeuren er veel ongelukken in parkeergarages van supermarkten. Helaas werd ik het slachtoffer van een dame die haar plek verliet zonder er goed uit te zien. Ik was helemaal naar het midden achteruit gegaan en letterlijk toen ik mijn voet op de rem zette, schampte haar achterwiel de achterkant van mijn achterbumper. Ze verontschuldigde zich zeer en erkende aansprakelijkheid, maar toen haar verzekeringsmaatschappij erachter kwam, namen ze een agressieve houding aan en ontkenden ze alle aansprakelijkheid, vooral omdat haar auto niet was beschadigd. Omdat ik geen beeldmateriaal had, moest ik mijn trots inslikken en mijn vork uitstoten voor een herspray van £ 250.

We hebben onlangs beelden ontvangen van een dame die voorzichtig in het donker reed en vertraagde omdat ze dacht dat het een dier was dat de weg oversteekt bij het naderen van een rotonde. De achteruitrijcamera ving de auto achter zich en botste tegen haar aan zonder zelfs maar te remmen. Haar angst werd op de camera gehoord toen ze herhaaldelijk sorry zei tegen haar man, ondanks dat het niet haar schuld was.

Moraal van het verhaal is dat om jezelf in alle omstandigheden te beschermen, een 2CH-camera een must is. Ongeveer 80% van onze klanten is het ermee eens door de 2CH-optie te kopen en Thinkware heeft het meest uitgebreide assortiment op de markt.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.