Als je wilt gaan racen, is het een vereiste om een camera voor en achter te hebben. Omdat veel auto’s open zijn, moeten ze waterdicht zijn. De camera’s van vandaag zijn Go-Pro’s voor £ 600 per stuk, wat neerkomt op £ 1200 per auto. Als een van de batterijen leeg is, wordt u gediskwalificeerd.

De M1-motorcamera van Thinkware is een ideaal alternatief, aangezien het een systeem met twee camera’s is met een verkoopprijs van £ 459, wat een derde van de prijs is. Aangezien het zijn stroom van het voertuig afneemt, is er geen zorg over lege batterijen. De camera aan de voorkant is uitgerust met EIS-beeldstabilisatie, om te gaan met de trillingen die inherent zijn aan de motorsportomgeving en IP66-geclassificeerd zijn.

Het belangrijkste voordeel is echter de dubbele bedieningsknop; een voor Wi-Fi-connectiviteit met een smartphone en de andere voor het handmatig opnemen van gebeurtenissen. Door op de handmatige opnameknop te drukken, wordt een clip van 1 minuut van beide camera’s opgenomen, te beginnen 10 seconden voordat de knop wordt ingedrukt en worden ze opgeslagen in een speciale map. Als er een overtreding is, drukt de coureur op de knop en dan onmiddellijk aan het einde van de race, kan hij de clip delen met de stewards via zijn smartphone, vergezeld van zijn claim. Met het Go-Pro-alternatief moet hij de beelden van twee camera’s doorzoeken en tegen de tijd dat hij de relevante secties heeft gevonden, is iedereen naar huis gegaan.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.