Het installeren van een dashcam mag de voertuiggarantie niet ongeldig maken als deze wordt uitgevoerd door een professionele, gekwalificeerde installateur. Mochten mensen zich hier echter zorgen over maken, of over de voorwaarden van een autolease, dan zijn er verschillende mogelijkheden. De eenvoudige is om de dashcam van stroom te voorzien via de sigarenaansteker, om een invasieve installatie te voorkomen, maar er is geen parkeermodus. De tweede is door gebruik te maken van de sigaaraanstekerversie van de iVolt-reservebatterij, die detecteert wanneer het contact is uitgeschakeld en de parkeermodus activeert. De derde, die heet is van de pers, is een OBD II-adapter, die stroom levert via de OBD II-poort onder het dashboard en de camera in de parkeerstand zet wanneer het contact wordt uitgeschakeld. Dit betekent dat iedereen die 24/7 toezicht op zijn voertuig wil, het kan hebben.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.