Thinkware heeft een zeer krachtige Cloud service die GRATIS komt wanneer u de camera koopt. Dit alles wordt beheerd door de Thinkware Cloud-applicatie, die ook firmware- en beveiligingscamera-database-updates mogelijk maakt, waarbij deze laatste één keer per maand beschikbaar zijn en inbegrepen zijn voor de levensduur van het product.

De verbinding met het internet verloopt via een Wi-Fi-hotspot, dat kan zijn door aan je smartphone te binden, verbinding te maken via de eigen hotspot van een voertuig, verbinding te maken via een MiFi of zelfs verbinding te maken met de Wi-Fi thuis of op kantoor wanneer je geparkeerd staat. Sommige garages hebben zelfs hun eigen Wi-Fi hotspots. De camera’s zijn voortdurend op zoek naar een hotspot wanneer deze niet is aangesloten, dus wanneer u thuiskomt en het voertuig verlaat, zal de camera opnieuw verbinding maken met de hotspot thuis, zelfs wanneer deze in de parkeerstand staat.

De meldingen worden geüpload naar de Cloud, die wordt geactiveerd door de door de gebruiker ingestelde botsingen en kruisende geofences. U kunt meerdere smartphones op een account laten inloggen, zodat familieleden ook de meldingen kunnen krijgen en het voertuig op elk gewenst moment kunnen lokaliseren, waarbij elke 10 seconden een locatie-update wordt verstuurd. Als er een grote impact is in de rij- of parkeermodus, wordt er een videoclip van het evenement geüpload naar de Cloud. De Q800Pro voegt de mogelijkheid toe om live video te streamen in de rijmodus en de U1000 kan ook live video streamen in de parkeermodus.

De eerste opzet is wat gecompliceerd, maar er zijn veel video’s en presentaties om te helpen met de opzet die beschikbaar zijn op onze website. Als de installatie eenmaal voltooid is, gaat alles automatisch. Voor de bewaking in de parkeerstand kan, als er geen externe hotspots beschikbaar zijn, een MiFi-apparaat worden gebruikt, waarbij de energiebesparing wordt uitgeschakeld zodat het apparaat niet in slaap valt. Typische looptijden zijn ongeveer 8 uur, en dit kan worden verhoogd door het aansluiten van een vermogensbank, geschakeld om stroom te leveren voordat u het voertuig verlaat.

Als dit alles een beetje ontmoedigend voor je is, zijn we altijd hier om te helpen.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.