Toen de Dash-camera’s een nieuw fenomeen waren, verbaasden de mensen zich over de manier waarop automobilisten op hun smartphones beelden konden opnemen van meteorieten in Rusland, een vliegtuig dat in een rivier in Taiwan neerstortte en wielen die van voertuigen op de snelweg afkwamen, terwijl ze tegelijkertijd met hun auto reden. Toen ze te horen kregen dat ze gefilmd waren met dashcamera’s, hadden de mensen geen idee wat ze waren.

Een dashcamera is er om beelden te maken van het onverwachte, maar de early adopters hadden het idee dat ze de opname van de reis op Route 66 mogelijk maakten. Het probleem met dit concept is dat de beelden tijdens het rijden worden overschreven, waarbij incidenten worden opgeslagen in een aparte map, die wordt geactiveerd door de impactdetectie, om te voorkomen dat ze worden gewist door de lusopname. Ik kan u verzekeren dat er niets saaier, en soms misselijker is dan het kijken naar dashcamera’s, vooral in dit tijdperk van gestreamd on demand entertainment.

Nu is deze overschrijvingsfunctie uiterst belangrijk als het gaat om de rechtmatigheid van dashcamera’s in bepaalde landen, waaronder Spanje. Dit is benadrukt door het volgende voorbeeld van een thuisbewakingssysteem dat in een auto wordt gebruikt. Het volgende artikel noemt dit ten onrechte een dashcamera: https://bit.ly/3flVgkv

Terzijde: ook het in het artikel gebruikte beeld is een slecht voorbeeld, want de video wordt afgespeeld en de locatie op de voorruit belemmert het gezichtsveld van de bestuurder, wat beide illegaal is in het Verenigd Koninkrijk. Op één na hebben alle Thinkware-nokken geen scherm, waardoor ze discreet achter de achteruitkijkspiegel kunnen worden gemonteerd, zodat de bestuurder niet wordt afgeleid.

Hier is een artikel dat het onderscheid maakt en het geval schetst dat dashcams in feite legaal zijn zolang de beelden niet worden geüpload naar sociale media en het kan worden gebruikt als bewijs als er een ongeluk is gebeurd: https://bit.ly/3kP4HKn

We denken allemaal dat we geweldige coureurs zijn en het onverwachte zal ons niet overkomen, maar ongelukken gebeuren wel, en een dashcamera kan een aanzienlijke hoeveelheid verdriet besparen door je persoonlijke getuige-deskundige te zijn, wanneer alle andere getuigen op zoek zijn naar dekking. Zodra er een element van twijfel over een incident is, zou je in voor een langdurige rechtszaak, die angst en boosheid veroorzaakt, die allemaal kunnen worden vermeden door het hebben van een dash cam. De makkelijkste persoon om een dashcamera aan te verkopen is iemand die net een ongeluk heeft gehad, omdat hun persoonlijke ervaring de noodzaak blootlegt.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.