Toen de Dash-camera’s een nieuw fenomeen waren, verbaasden de mensen zich over de manier waarop automobilisten op hun smartphones beelden konden opnemen van meteorieten in Rusland, een vliegtuig dat in een rivier in Taiwan neerstortte en wielen die van voertuigen op de snelweg afkwamen, terwijl ze tegelijkertijd met hun auto reden. Toen ze te horen kregen dat ze gefilmd waren met dashcamera’s, hadden de mensen geen idee wat ze waren.

Een dashcamera is er om beelden te maken van het onverwachte, maar de early adopters hadden het idee dat ze de opname van de reis op Route 66 mogelijk maakten. Ik had zelfs een verhitte uitwisseling met een klant die de betrouwbaarheid van de SD-kaartlezer in twijfel trok, omdat hij verwachtte dat hij elke dag de kaart in en uit zou nemen. Het probleem met dit concept is dat de beelden tijdens het rijden worden overschreven, waarbij incidenten worden opgeslagen in een aparte map, die wordt geactiveerd door de impactdetectie, om te voorkomen dat ze worden gewist door de lusopname. Ik kan u verzekeren dat er niets saaier, en soms misselijker is dan het kijken naar dashcamera’s, vooral in dit tijdperk van gestreamd on demand entertainment.

In Frankrijk is het legaal om ze te gebruiken voor privégebruik, maar de beelden mogen niet worden geüpload naar het internet en moeten bij een ongeval rechtstreeks naar de politie gaan. Bovendien mogen ze het gezichtsveld van de bestuurder niet belemmeren, zoals in het Verenigd Koninkrijk het geval is. Op één na hebben alle Thinkware-nokken geen scherm, waardoor ze discreet achter de achteruitkijkspiegel kunnen worden gemonteerd, zodat de bestuurder niet wordt afgeleid.

Dashcams zijn in Frankrijk traag op gang gekomen, met slechts een geschatte penetratiegraad van 35.000 vanaf februari 2020. Sommige verzekeringsmaatschappijen beginnen met het aanbieden van kortingen, met L’olivier, de Franse online dochteronderneming van UK Admiral Group, die een 10% korting deal heeft en een andere online firma, AcommeAssure, die 15% korting biedt.

Alle Thinkware-dashcamera’s bieden een waarschuwing voor de veiligheidscamera’s wanneer ze zijn uitgerust met een interne of externe GPS-antenne. Nu is het in Frankrijk illegaal om de locatie van de handhavingscamera’s vast te stellen, maar het is toegestaan om de gevarenzones aan te geven waar de camera’s zich ergens binnen die zone bevinden.

We denken allemaal dat we geweldige coureurs zijn en het onverwachte zal ons niet overkomen, maar ongelukken gebeuren wel, en een dashcamera kan een aanzienlijke hoeveelheid verdriet besparen door je persoonlijke getuige-deskundige te zijn, wanneer alle andere getuigen op zoek zijn naar dekking. Zodra er een element van twijfel over een incident is, zou je in voor een langdurige rechtszaak, die angst en boosheid veroorzaakt, die allemaal kunnen worden vermeden door het hebben van een dash cam. De makkelijkste persoon om een dashcamera aan te verkopen is iemand die net een ongeluk heeft gehad, omdat hun persoonlijke ervaring de noodzaak blootlegt.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.