Dashcams worden een ‘kostenefficiënte’ manier voor de verkeerspolitie.

We zien af en toe echt slecht rijgedrag, maar het meest frequente slechte gedrag is bumperkleven, wat in het Verenigd Koninkrijk tot 10 verwondingen per week kan veroorzaken. Wat me overtreft is dat het het meest voorkomt bij lange wegwerkzaamheden die met 50 mph gemiddelde snelheidscamera’s worden onderzocht. In de VS komt een kwart van alle auto’s in een botsing terecht door een kop-staartbotsing.

Als u wilt helpen de houding en het gedrag van mensen te veranderen, kunt u een handje helpen met een naar voren en naar achteren gerichte dashcamera. Op één na kunnen alle Thinkware-camera’s een naar achteren gerichte camera ondersteunen en het overgrote deel wordt verkocht als een dubbele camerainstallatie. Bovendien hebben ze allemaal een handmatige opnameknop, die bij het indrukken van de knop een clip van één minuut opneemt, die 10 seconden voor het indrukken van de knop begint.

Het hebben van zowel voor- als achteropnames helpt om te laten zien dat je niet ook slecht reed, en de overtreding was totaal ongerechtvaardigd.

Als je eenmaal de beelden hebt, hebben de meeste Britse politiekorpsen een portaal waar je de beelden kunt uploaden. Ongeveer de helft wordt opgevolgd door de politie, en in het eerste jaar werden 10.000 clips geüpload naar het National Dash Cam Safety Portal, dus het initiatief wordt serieus genomen.

U kunt er meer details over lezen in dit artikel over de Commerciële Vloot: https://www.commercialfleet.org/news/latest-news/2020/10/06/dashcams-a-cost-effective-way-for-roads-policing

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.