De meesten van ons hebben incidenten gezien waarbij chauffeurs hun coolheid verliezen.

Laatst had ik nog een onaangename situatie. Ik reed op een zwaar belaste snelweg met iedereen die 70 mph deed, waarbij ik talrijke camera’s passeerde, zoals blijkt uit de flitspaalwaarschuwingen van mijn Thinkware Dash Cam. Ik volgde de auto voorin op een respectabele afstand en er waren geen mogelijkheden om veilig de middenbaan in te trekken zonder andere bestuurders in gevaar te brengen. Desondanks stond de chauffeur erop om me te bumperkleven en wild te gebaren. Na de man te hebben laten passeren, toen het veilig was om dat te doen, ging hij verder met het voertuig dat ik eerder volgde.

In het Verenigd Koninkrijk is Tailgating verantwoordelijk voor meer dan 100 sterfgevallen per jaar, dus het melden van dergelijke chauffeurs met Dash Cam bewijs zal het onderwijsproces helpen. Een 2-kanaals camera is natuurlijk een must, om een compleet beeld te krijgen.

Deze gevallen kunnen natuurlijk volledig uit de hand lopen, zoals onlangs in de pers werd gemeld, waarbij een bestuurder het voertuig dat hij van streek was begon aan te vallen met: https://www.getreading.co.uk/news/reading-berkshire-news/road-rage-thug-attacked-motorists-18862390

Dat is echter niets vergeleken met de volgende beelden van down under, waar een bestuurder van de weg wordt gejaagd, aan de verkeerde kant van de weg, om een paar van de misdrijven op te sommen. ….. Een ontnuchterend horloge.

De moraal van het verhaal is zich bewust te zijn van wat er zou kunnen gebeuren en een dashcamera te krijgen om bewijs te leveren als de dingen escaleren. Ondertussen, als je het slachtoffer bent van een slecht geval van bumperkleven, druk dan op de handmatige opnameknop. Dit bespaart een clip die 10 seconden voor het indrukken van de knop en 50 seconden erna begint. Je kunt het dan delen met de politie, om te helpen het aantal verkeersongevallen en -doden te verminderen.

Most of us have seen incidences where drivers lose their cool. 

Only the other day I had an unpleasant situation. I was travelling on a heavily congested motorway with everyone doing 70 mph, passing numerous cameras, as highlighted by the speed camera alerts of my Thinkware Dash Cam. I was following the car in front at a respectable distance and there were no opportunities to pull safely into the middle lane without endangering other drivers. Despite this, the driver insisted on tailgating me and gesticulating wildly. After letting the guy past, when it was safe to do so, he proceeded to do the same to the vehicle I was previously following.  

In the UK Tailgating is responsible for over 100 deaths a year, so reporting such drivers with Dash Cam evidence will help the education process. A 2-channel camera is of course a must, to gather a complete picture.

These cases can of course get totally out of hand, as reported in the press recently, where a driver started attacking the vehicle he was upset with: https://www.getreading.co.uk/news/reading-berkshire-news/road-rage-thug-attacked-motorists-18862390

That however is nothing compared with the following footage from down under, where a driver is chased off road, on the wrong side of the road, reversed into, to list a few of the misdemeanours. …… A sobering watch.

Moral of the story is to be aware of what might happen and get a dash cam to provide evidence if things escalate. Meanwhile, if you are the victim of a bad case of tailgating, hit the manual record button. This will save a clip starting 10 seconds before the button press and 50 seconds after. You can then share it with the police, to help reduce road accidents and deaths.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.