Een actiecamera zoals een GoPro en Thinkware’s M1 gebruiken vergelijkbare technologie om de beelden op te nemen, maar de manier waarop ze worden opgeslagen is iets anders, zoals hieronder vermeld:

  • De M1 heeft zowel een naar voren als naar achteren gerichte camera, terwijl de GoPro een enkele camera is.
  • De M1 wordt gevoed door de voertuigbatterij waarin hij is geïnstalleerd, terwijl de GoPro op batterijen werkt.
  • De GoPro neemt tot 4GB blokken op, terwijl de M1 opneemt in clips van 1 minuut. Deze kunnen aan elkaar worden genaaid met bewerkingssoftware, bijvoorbeeld iMovie.
  • De M1 kan worden ingesteld op looprecord, zoals de GoPro dat doet, waarbij de beelden worden overschreven zodra de SD-kaart vol is.
  • De M1 heeft een handmatige opnameknop, die een clip opneemt 10 seconden voordat de knop wordt ingedrukt en 50 seconden daarna, en deze in een aparte map opslaat zodat deze niet wordt overschreven door de lusopname.
  • Ze bieden beide beeldstabilisatie; GoPro 5 en hoger, alleen M1 frontcamera.
  • Ze zijn beide bestand tegen water, dus geschikt voor installatie in een voertuig.

Dus, met dit in gedachten, wil ik de amateur-autosporttoepassing nemen om de verschillen in de praktijk te benadrukken. In de autosport is het verplicht om een videocamera te hebben die naar voren wijst en een die naar achteren wijst. De standaardinstallatie bestaat al jaren uit twee GoPro-camera’s, die je meer dan een duizendste terug kunnen zetten, terwijl het M1-pakket slechts ongeveer een derde van de kosten bedraagt.

Als u aan het begin verschijnt en een of meer van uw camera’s heeft een lege batterij, wordt u onmiddellijk gediskwalificeerd. De M1 wordt gevoed door de batterij van het voertuig, dus dit zal nooit gebeuren.

Wanneer je in de race bent, kan je bij een overtreding van de regels op de manuele opnameknop van de M1 drukken, om het incident zowel van voor als van achter tegelijk op te vangen, een clip die 10 seconden voor het indrukken van de knop start tot 50 seconden erna. Aan het einde van de race download je de beelden gewoon naar je smartphone om ze vervolgens door te sturen naar de stewards met je claim. Met de GoPro moet u met uw videobewerkingssoftware de beelden van beide camera’s doorzoeken om uw claim in te dienen. De kans is groot dat je een hoorzitting krijgt met de M1, terwijl iedereen naar huis is gegaan tegen de tijd dat je je act samen met de GoPro hebt.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.