Geavanceerde Driver Assistance Systemen verschijnen nu op nieuwe auto’s om ongelukken te helpen voorkomen. De functionaliteit is gepionierd op dashcamera’s door Thinkware in samenwerking met Ambarella, die de chipsets levert.

Voor mij is de waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook het nuttigst. De gevolgen van het in slaap vallen achter het stuur zijn meestal nijpend, omdat er geen enkele poging wordt gedaan om het obstakel dat het voertuig tegenkomt te ontwijken.

Ik keerde terug van een expositie in Frankfurt en knikte bijna op klaarlichte dag op een Duitse autobahn. De waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook kan me wakker maken tussen de rijstroken op slechts een paar meter afstand van een stacaravan. Ik was op dat moment op zoek naar een benzinestation, in het besef dat ik een pauze nodig had.

Als ze in een auto zijn geïntegreerd, kunnen ze te slim zijn, omdat ze ook de controle over het stuurwiel kunnen overnemen om je weer op de rijstrook te brengen. Om dit te voorkomen, dient u aan te geven voordat u van rijstrook verandert. Ik heb vrienden die uit de rijbaan zijn afgedreven om een geparkeerde auto in te halen die half op het trottoir is geparkeerd en vergeten is aan te geven, met als gevolg een verwoede worsteling met het stuurwiel om een botsing te voorkomen. Ik blijf bij mijn dashcamera-waarschuwing!

Andere functies zijn een voorwaartse botsingswaarschuwing en een voorwaartse vertrekwaarschuwing voor het voertuig, om uw blozen bij verkeerslichten te sparen als u wordt afgeleid.

Over het algemeen helpen de waarschuwingen u uit de problemen te blijven en vormen ze een aanvulling op de waarschuwingen voor de veiligheidscamera’s wanneer uw Thinkware-camera is uitgerust met een geïntegreerde of aparte GPS-antenne.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.