Als we uit de lockdown komen en luchtbruggen worden geopend, is er haast om een ​​vlucht te nemen naar stranden die stiller zullen zijn dan normaal. Wanneer u uw auto op de luchthaven parkeert of toevertrouwt aan een parkeerservice, wilt u dat uw dashcam uw auto beschermt terwijl u weg bent en er met voldoende acculading naar terugkeert om de auto te starten.

Dit brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Met de normale parkeermodus, bewegingsdetectie of impactdetectie of zelfs time-lapse-fotografie, kunt u slechts twee tot drie dagen wachten voordat de spanning wordt uitgeschakeld en de camera wordt uitgeschakeld. Als uw auto na die tijd beschadigd is, is de auto niet beschermd. Thinkware introduceerde daarom de parkeermodus Economy met de F800 Pro en Q800 Pro. Hier gaat de camera in de stand-bymodus en wordt hij wakker in het geval van een impact en neemt een clip van 20 seconden op die 1 seconde na de impact begint. Dit verlengt de duur tot ongeveer een week.

De U1000 heeft in deze modus een nog lagere stroomafname, waardoor de duur wordt verlengd tot ongeveer een maand. Daarnaast is er een radaraccessoire dat kan worden gebruikt met de U1000, zodat de camera in de spaarstand begint met opnemen als de radar beweging voor het voertuig detecteert en vervolgens de beelden opslaat in het geval van een botsing. Het extra stroomverbruik van de radar reduceert de parkeerduur in spaarmodus tot circa een week. Alle hier vermelde looptijden zijn typische tijden en zijn afhankelijk van de grootte en de laadstatus van de voertuigaccu.

Ten slotte: voor mensen die niet willen dat de auto-accu leegraakt terwijl de auto geparkeerd staat, of die hun auto niet vaak gebruiken, is er een externe accu, de iVolt mini. Dit maakt gebruik van lithium-ijzerfosfaatcellen, dezelfde technologie die wordt gebruikt in elektrische voertuigen, en is dus ontworpen om de extreme temperaturen in auto’s te weerstaan. Deze batterijen worden sneller opgeladen dan de loodaccu van de auto, waardoor ze een redelijke parkeerduur kunnen bieden, zelfs als de auto niet veel wordt gebruikt. Het duurt ongeveer een uur om volledig op te laden en u kunt ongeveer 20 uur standaard parkeermodus verwachten voor een enkele camera-installatie en 16 uur voor een dubbele camera-installatie. Deze tijden kunnen worden verlengd in de spaarmodus.

As we come out of lockdown and air bridges are opened, there is a rush to take a flight to beaches that are going to be quieter than usual. When you park your car at the airport, or entrust it to a valet parking service, you would like your dash cam to protect your car while away and return to it with sufficient battery charge to start the car.

 

This presents a number of challenges. With normal parking mode, using motion or impact detection or even time lapse photography, you can only expect between two and three days of operation, before the voltage cut off kicks in and switches the camera off. If your car is damaged after that time, the car isn’t protected. Thinkware therefore introduced economy parking mode with the F800 Pro and Q800 Pro. Here, the camera goes into standby mode, and wakes up in the event of an impact, and records a 20 second clip starting 1 second after the impact. This extends the duration to around one week.

 

The U1000 has even lower current drain in this mode, extending the duration to around one month. In addition, there is a radar accessory that can be used with the U1000 such that when in economy mode, the camera starts recording if the radar detects movement in front of the vehicle, and then stores the footage, in the event of an impact. The additional current consumption of the radar reduces the parking duration in economy mode to around one week. All the durations quoted here are typical times and depend on the size and state of charge of the vehicle battery.

 

Lastly, for people who don’t want the car battery to be drained while the vehicle is parked, or use their car infrequently, there is an external battery called the iVolt mini. This uses Lithium Iron Phosphate cells, which is the same technology that is used in electric vehicles, so is designed to withstand the extremes of temperature experienced in cars. These batteries recharge faster than the lead acid car battery, so can provide a reasonable parking mode duration, even if the car isn’t used extensively. It takes around one hour to fully charge, and you can expect around 20 hours of standard parking mode for a single camera installation and 16 hours for a dual camera installation. These times can be extended in economy mode.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.