Toen het land op slot ging, was er een plotselinge toename van het aantal mensen dat videoconferenties gebruikte voor vergaderingen. Breedbandnetwerken waren gespannen en ik ben de tel kwijtgeraakt van het aantal keren dat het beeld is bevroren of het geluid verloren ging bij het gebruik van programma’s zoals Skype of Zoom. Het probleem was niet zozeer de breedbandsnelheid als wel de wifi-interferentie die goede uplink- en downlink-snelheden vereist.

Dus hoe verhoudt dit zich tot Dash Cams? Welnu, de meeste Thinkware-camera’s ondersteunen wifi, variërend van het wijzigen van instellingen tot het bekijken van opgenomen beelden tot het op afstand bewaken van camera’s.

Onlangs hadden we een klant die dacht dat de slechte kwaliteit van het streamen van zijn Dash Cam-beelden naar de Thinkware Cloud-app te wijten was aan defecte wifi. Hij streamde 4K-beelden van zijn U1000, wat de stijfste test is die je kunt vinden. Ik deed daarom mijn eigen tests en ontdekte dat toen de frequentie van de wifi van de camera was ingesteld op 2,4 GHz, er inderdaad enige pixilatie was, maar bij 5 GHz waren de prestaties prima. De test was in mijn kantoor waar veel storing is op 2,4 GHz en heel weinig op 5 GHz. Ik reed toen naar het bos, scande de luchtwegen om er zeker van te zijn dat er geen andere wifi-signalen in de buurt waren en herhaalde de test. En inderdaad, alles werkte prima.

Daarom is de moraal van het verhaal om de frequentie van de wifi van je camera om te schakelen naar 5 GHz, omdat het bereik van 5 GHz-signalen kleiner is dan die van 2,4 GHz en er is meer beschikbaar spectrum bij 5 GHz, wat een lagere kans op interfererende signalen betekent. bebouwde gebieden.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.