Dash cam-bewijs wordt in de meeste landen van Europa algemeen aanvaard door een rechtbank. Dat is niet altijd zo geweest. Ze werden pas een paar jaar geleden legaal in Zweden en de jury was tot een jaar geleden in Duitsland, toen een hogere rechtbank beeldmateriaal als bewijs accepteerde. Voordien waren er zorgen over persoonlijke privacy. Oostenrijk beschouwt ze daarentegen als illegaal, dus het is raadzaam ze uit te schakelen wanneer u in dat land reist. Het andere waar de wet van afwijkt, heeft betrekking op waarschuwingen voor flitsers. Alle Thinkware-camera’s bieden waarschuwingen voor snelheid, verkeerslicht, gemiddelde snelheidszone en mobiele flitsers wanneer ze zijn uitgerust met een GPS-antenne. De Britse camera’s verschillen van die in Europa vanwege het verschil in snelheidsmeting, namelijk mph vs kph. De databases van flitsers zijn daarom anders. Het andere land dat anders is, is Frankrijk, waar het identificeren van de locatie van flitspalen illegaal is. Wat wel is toegestaan, is een waarschuwing voor “gevarenzones” met een flitser.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.