Het simpele antwoord is iedereen. Als ik mensen ontmoet op onze stand op het autosalon, krijg ik opmerkingen als: “Ik ben een voorzichtige chauffeur”, “Ik wil mezelf niet beschuldigen”, “Ik rij al 20 jaar zonder ongeval”. Dan zijn er degenen die het helaas krijgen, onlangs een ongeluk hebben gehad of zijn betrapt door flitsers. Ik was een van de eerste mensen die in 1985 een autotelefoon kreeg, toen ik ze verkocht voor de kost. Toen ik er eenmaal een had, kon ik me geen leven zonder één voorstellen. Hetzelfde geldt voor dashcams, waar ik het gevoel heb dat er iets ontbreekt, vooral als het gaat om de waarschuwingen voor flitspalen, het verlaten van de rijstrook en waarschuwingen voor voorwaartse botsingen. Als je achter het stuur valt, ben je er bijna zeker van dat je sterft, omdat de daaropvolgende impact op volle snelheid zal zijn en er geen vermijdende actie zal zijn ondernomen. Ik heb een verschrikkelijke videoclip van een auto die van een stille snelweg afdrijft en tot een dramatische stilstand komt, vergezeld van het geschreeuw van de inzittenden. De grappigste clip die ik heb, is van de ingenieur bij onze distributeur die met zijn Smart Car naar zijn werk rijdt, wanneer de verdwaalde bestuurder van een Range Rover plotseling besluit dat hij op het punt staat de verkeerde afslag te nemen van een rotonde en het pad van de Smart afslaat. De Smart monteert de stoep en ploegt in een bloembed, wat voorkomt dat de Smart doorrijdt in een rij stilstaande voertuigen. Omdat de auto wordt gebruikt voor het testen van camera’s, legt degene in het voertuig de krachttermen van de ingenieur vast. Gelukkig is hij ongedeerd ontsnapt, maar het laat gewoon zien dat het iedereen kan overkomen. Dankzij de beelden was het zonder twijfel duidelijk dat het de schuld was van de Range Rover-coureur en dat de ingenieur zijn eigen risico niet verloor, noch zijn korting zonder claims. Voordat de beelden werden gepresenteerd, werd het beschouwd als een ongeluk van 50:50, zoals zo vaak het geval is.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.