Sinds dashcams in het VK zijn geïntroduceerd, hebben journalisten het gebruik van zuignapsteunen, zoals gebruikt door navigatiesystemen, uitgebazuind. Waarom verslaat mijn auto alsof hij is uitgerust voor een Top Gear-fotoshoot? Naast het introduceren van trillingen in de beelden en het laten vallen van de voorruit bij warm weer of een ongeval, is er een ernstiger probleem. De wet met betrekking tot dashcams stelt dat ze het gezichtsveld van de bestuurder niet meer dan 4 cm mogen belemmeren in het geveegde gebied van de voorruit. Als dit het geval is, mislukt het voertuig zijn APK. De andere wet met betrekking tot dashcams is dat als deze is uitgerust met een scherm, het scherm tijdens het rijden moet worden uitgeschakeld, omdat video of een weerspiegeling van een video niet zichtbaar mag zijn voor de bestuurder. Ik kon het niet geloven toen ik een dashcam met RAC-merk zag waarbij het scherm niet kon worden uitgeschakeld. U kunt zich afvragen waarom navigatiesystemen zijn toegestaan en dat komt omdat ze geen video laten zien en omdat ze een hulpmiddel voor de bestuurder zijn, zijn ze toegestaan. Om problemen te voorkomen, is de oplossing om een dashcam zonder scherm te hebben die achter de achteruitkijkspiegel kan worden gemonteerd zonder het gezichtsveld te belemmeren. Als ze bovendien stevig zijn bevestigd met 3 m tape-bevestigingen in plaats van grote zuignapbevestigingen, is hun discrete montage des te gemakkelijker. Thinkware dash cams en hun steunen zijn ook zwart gekleurd om te voorkomen dat ze de aandacht van dieven trekken.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.