Verzekeringsmaatschappijen waarderen dash cam-bewijs omdat het helpt om de betrokkenheid van advocaten te voorkomen, waardoor de kosten van schaderegeling exponentieel stijgen. Er was een geval van een Porsche buitenspiegel die was geknipt en die £ 26K kostte om de claim te schikken. Er was nog een bus die een blikseminslag kreeg. De bus zat vol met meisjes op een vrijgezellenavond en de verzekeringsmaatschappij ontving whiplash-claims van alle inzittenden. De claim liep op tot zes cijfers! Het hebben van harde bewijzen helpt deze valse beweringen te bestrijden die jou en mij tientallen ponden extra kosten op onze verzekeringspremies. Om het gebruik ervan te stimuleren, bieden veel verzekeringsmaatschappijen kortingen op autoverzekeringen en vergelijkingssites stellen de vraag in hun formulieren. Er is nog een andere motivatie, namelijk dat ze het rijgedrag veranderen. In Korea verminderde de uitrusting van taxivloten het ongevallenpercentage met 18%, wat een besparing van $ 100 miljoen per jaar betekent. Ik ging naar een verzekeringsmaatschappij die het gebruik van dashcams promootte en zij vertelden me dat van hun klanten met dashcams die bij een ongeval betrokken waren, er slechts 1% was waar de schuld van de bestuurder met de dashcam lag. Het hebben van dat bewijs vermijdt ook de angst van mogelijke rechtszittingen, getuigenverklaringen en de onvermijdelijke leugens van alle partijen. Zelfs op de politie kan niet worden vertrouwd om een nauwkeurige verantwoording af te leggen, die vaak dingen verzint. Het enige betrouwbare bewijs is uw eigen dashcam-bewijs en voor kosten vanaf ongeveer £ 100, die kunnen worden gecompenseerd door de besparingen in de verzekeringskosten, is het een zeer kleine prijs die u moet betalen voor uw gemoedsrust. Uit persoonlijke ervaring gesproken, we hadden vijf auto’s in de familie, waarvan er vier waren uitgerust met dashcams en de vijfde ‘winkelwagentje’ niet. Dat was degene die werd aangereden door een taxi in wat werd beschreven als een crash vanwege een contant incident. Er volgde anderhalf jaar angst, niet vanwege financieel verlies, maar vanwege het onrecht. Onnodig te zeggen dat al onze gezinsauto’s nu zijn uitgerust met dashcams.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.