Dash cams worden aangedreven door de accu van het voertuig, ofwel via een sigarettenaansteker of via een kabel die is aangesloten op de zekeringkast van het voertuig. Ze gebruiken drie methoden om stroomondersteuning te bieden in het geval van een catastrofale stroomuitval van het voertuig bij een zwaar ongeval. De eerste is om een ingebouwde oplaadbare nikkel-metaalhydridebatterij te hebben en de tweede is om een ingebouwde supercondensator te hebben, die voldoende lading levert om dat belangrijke laatste bestand veilig op te slaan. De derde is het leveren van een externe lithium-ijzerfosfaat-back-upbatterij, dezelfde technologie die wordt gebruikt in elektrische voertuigen. Het hebben van een ingebouwde oplaadbare batterij zorgt ook voor een eenvoudige parkeermodus zonder de auto-batterij leeg te maken wanneer het voertuig geparkeerd staat. Het nadeel van een oplaadbare interne batterij is dat de autoomgeving extreem slecht is qua temperatuur, vooral wanneer de auto geparkeerd staat en wordt blootgesteld aan zonlicht. Nikkelmetaalhydride (NiMH) -batterijen zijn niet geschikt voor deze omgeving, wat leidt tot hoge uitvalpercentages.Daarom gebruiken elektrische auto’s lithium-ijzerfosfaat (Li-FePo4). Batterijen die continu worden opgeladen, hebben ook de gewoonte om na de garantieperiode te falen. Thinkware gebruikte vroeger oplaadbare batterijen, maar schakelde vele jaren geleden over op supercondensatoren vanwege de hoge uitvalpercentages. Thinkware levert ook de iVolt mini 4.500 mAh externe Li-FePo4-back-upbatterij. Het voordeel van de back-upbatterij is dat deze sneller wordt opgeladen dan de lood-zuur-accu van het voertuig, zodat voertuigen die niet vaak worden gebruikt langer kunnen parkeren. Voor voertuigen die regelmatig worden gebruikt, biedt de voertuigaccu de beste stroomvoorziening in de parkeermodus.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.