Toen dashcams werden geïntroduceerd, waren veel mensen enthousiastelingen die ze kochten om hun rit langs Route 66 of iets dergelijks te filmen. Ik kan niets bedenken dat saaier of misselijker is. De niet-ingewijden dachten dat beelden van de meteoriet in Rusland of het vliegtuig dat een brug over de snelweg afsneed voordat ze in een rivier in Taiwan stortten, werden vastgelegd op iemands smartphone. Niemand kan zo snel zijn telefoon pakken tijdens het rijden.

Ik had zelfs een klant die de betrouwbaarheid van de SD-kaartlezer in twijfel trok, wat suggereerde dat hij zijn beelden honderden keren zou bekijken. Dash cams zijn beveiligingsapparaten die zijn ontworpen om er gewoon te zijn wanneer u ze nodig heeft. Journalisten beoordeelden ze echter alsof het actiecamera’s waren, waarbij ze zuignapsteunen prezen en altijd commentaar gaven op hoe goed je kentekenplaten kunt lezen, waarbij veiligheidskenmerken zoals waarschuwingen voor flitsers, het verlaten van de rijstrook en een waarschuwing voor botsingen worden genegeerd. Het belangrijkste verschil is dat de belangrijkste kracht voor een dashcam afkomstig is van de voertuigaccu, in tegenstelling tot een oplaadbare accu. De beelden worden in segmenten van 1 minuut gesneden voor eenvoudige manipulatie en er zijn functies voor het opnemen van gebeurtenissen, zoals bewegings- en impactdetectie waarbij clips in afzonderlijke mappen worden opgeslagen, 10 seconden voor de trigger en 10 seconden erna. Ze hebben ook handmatige opnameknoppen, waarbij een minuutsegment wordt opgeslagen in een aparte map, te beginnen 10 seconden voordat de knop wordt ingedrukt en daarna nog 50 seconden. Deze gebeurtenissen worden opgeslagen in afzonderlijke mappen op de SD-kaart, zodat ze niet worden overschreven door de lusopname. Thinkware heeft echter een sportcamera genaamd de M1, een dash-cam die is verpakt voor motoren en sportwagens. Het is een 2CH naar voren en naar achteren gericht waterdicht ontwerp, gevoed door de accu van het voertuig. Als je gaat racen, moet je een camera aan de voor- en achterkant hebben, wat traditioneel een paar GoPros was. Helaas, als een van de batterijen van de camera leeg is, wordt u gediskwalificeerd. De M1 heeft een handmatige opnameknop, wat handig is als er een raceovertreding is. Een clip 10 seconden voordat deze wordt ingedrukt en 50 seconden daarna, wordt opgeslagen in een aparte map. De beelden van de inbreuk kunnen vervolgens eenvoudig worden gedownload naar een smartphone en worden doorgestuurd naar de stewards, waardoor de klager de best mogelijke kans heeft om zijn zaak te winnen. Aan de andere kant zal de GoPro-gebruiker veel langer nodig hebben om de juiste beelden op de twee camera’s te vinden, tegen die tijd is iedereen naar huis gegaan.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.