Camera’s uit China die zijn uitgerust met een interne NiMH-oplaadbare batterij, bieden vaak een parkeermodus waarbij ze bij een botsing wakker worden en een clip opnemen na de botsing. In Korea, de thuismarkt van Thinkware, zijn er vele honderden verkooppunten waar gebruikers hun dash cams kopen en ze professioneel laten installeren. Als resultaat zijn er geavanceerde parkeerfuncties ontwikkeld. Het basisniveau dat door het hele scala aan camera’s wordt geboden, is gebeurtenisregistratie bij impact- of bewegingsdetectie, waarbij de g-sensor gevoeliger is ingesteld dan in de rijmodus. De camera blijft actief terwijl hij geparkeerd staat en neemt een clip op tien seconden voor de trigger en tien seconden daarna. Bij duurdere modellen wordt de framesnelheid gehalveerd tot 15 fps, waardoor het diafragma twee keer zo lang open blijft, waardoor de gevoeligheid voor hercodering bij weinig licht wordt verbeterd. Er is ook de mogelijkheid voor continu opnemen om te schakelen van 30 frames per seconde naar 2 frames per seconde, ook wel time-lapse-fotografie genoemd, waardoor een 15 keer langere opname mogelijk is. Met deze parkeermodi kunt u doorgaans twee dagen opnemen. Voor gebruikers die verwachten langere tijd niet in de buurt van het voertuig te zijn, is er de zuinige modusoptie die vergelijkbaar is met die van camera’s met interne oplaadbare batterijen, waarbij de camera in de slaapstand gaat en bij een botsing wakker wordt en een 20 tweede clip na impact. Dit kan de parkeermodus verlengen tot een week en met het nieuwste 4K-product tot een maand. Dit product heeft ook een optionele radarsensor die naast impactdetectie in zuinige modus ook bewegingsdetectie biedt voor een duur van ongeveer een week.

Thinkware Dash Cam Logo

Be the first to get the latest updates and exclusive content straight to your inbox.